D'Aura Blog

SUPERFOOD Untuk Ibu Hamil

minyak kelapa dara

5 jenis “Superfood” yang sangat baik untuk diamalkan Ibu Hamil 👍

 

minyak kelapa dara

1-Tembikai – Dapat membantu mengurangkan alahan ketika mengandung. Ibu-ibu perlu amalkan makan setiap pagi untuk hilangkan loya semasa hamil.

 

minyak kelapa dara

2-Bawang putih – Bawang putih boleh membantu mengoptimum peredaran darah, mengurangkan tekanan darah dan mengurangkan kolestrol dalam darah.

 

minyak kelapa dara

3-Delima – Kandungan vitamin C yang tinggi sangat baik bagi untuk ibu hamil. Selain khasiatnya yang pelbagai seperti memulihkan tisu-tisu badan, mencegah risiko kanser, dan mengawal kolesterol, ibu mengandung dapat kebaikan vitamin C dengan fungsi badan yang lebih baik untuk menyerap zat besi dan nutrisi lain dengan lebih berkesan. Dengan cara ini, badan lebih mudah menyerap zat besi dari makanan atau supplemen untuk perkembangan bayi.

 

minyak kelapa dara

4-Brokoli – Antara Khasiat Brokoli untuk Ibu Mengandung :-
– Mencegah Anemia, tingkatkan HB.
– Tinggi Kandungan Asid Folik.
– Merendahkan kandungan gula dalam darah.
– Mengatasi sembelit dan buasir.
– Meningkatkan kecerdasan otak bayi.
– Mengelakkan kekejangan.
– Menghindari Rasa Lemah dan Lesu.

 

minyak kelapa dara

5-Peria – Sangat baik terutama bagi ibu hamil yang mengalami kencing manis. Ianya Mengandungi sebatian hypoglycemic (dikenali sebagai insulin tumbuhan). Boleh dimakan begitu sahaja atau dibuat ulam.

 

Superfood dipercayai dapat mencegah timbulnya berbagai penyakit. Jadi ibu hamil kena rajin-rajin amalkan superfood untuk nutrisi lengkap.

#Auramama
#CantikAktifSihat
#MinyakKelapaDara
#DAura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *